Acampada BDV: ACTA ASSEMBLEA GENERAL ACAMPADA 01/06/11

dimarts, 7 de juny del 2011

ACTA ASSEMBLEA GENERAL ACAMPADA 01/06/11


Xerrada/Debat Sanitat [cancel·lat el mateix dia. Es parla també de sanitat malgrat que la persona que més en parla ho fa a títol individual] + Assemblea

Tenim una sanitat a Espanya d’una excel·lent qualitat. Aquesta és l’enveja de molts països. Els polítics volen una sanitat empobrida, un empitjorament del nivell. Hi haurà un allargament de les llistes d’espera, cosa que provocarà un empitjorament del pacient. Després per tant, hi haurà més despesa en sanitat per tal de “curar” al pacient (com més tard s’agafa el pacient, pitjor estarà de salut i més diners ens haurem de gastar en ell, així que l’argument “d’estalviar diners” queda desmuntat). Si es vol estalviar diners, el que s’ha de fer és no gastar enormes quantitats de diners en grans tecnologies que potser no son prioritàries en èpoques de crisi. Sanitat i educació són els pilars i per això no haurien de patir retallades. Ni el pacient, ni el professional de la sanitat han de pagar la crisis, ja que no l’han generat.

El nou CAP tancarà a l’estiu i potser a les tardes també.

Hi ha voluntat de potenciar la sanitat privada a costa de la pública (si la sanitat pública va molt malament, els que s’ho puguin permetre veuran la necessitat de contractar una mútua privada –potser fins ara no la veien perquè la pública anava prou bé-). CIU [i d’altres partits polítics] te la voluntat de permetre la desgravació de diners a les persones que tenen mútua.

S’explica el desnonament que vol portar a terme la Plataforma d’Afectats per la Hipotèca (http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/) i quedem a les 8:00 a Renfe Barberà per sumar-nos a la iniciativa (es vota favorablement per majoria i a més, unes 20 persones confirmen que vindran):

El próximo jueves día 2 de Junio la Kutxa van a intentar desahuciar por 2ª vez a unafamilia en Montcada i Reixac, población cercana a Barcelona. Como sabéis el pasado día 8 de Marzo pudimos paralizar el desahucio de Elisa y su familia. La nueva fecha de desahucio es el próximo 2 de Junio a las 9:00h.
La Plataforma de Afectados por la Hipoteca – PAH- en el marco de la campaña STOP DESAHUCIOS, apoyará a la familia y resistirá al desalojo previsto para el 2 de Junio en Montaca i Reixac. Estaremos en la calle exigiendo para las familia:
- La moratoria del desahucio. Que la familia pueda permanecer en régimen de alquiler en la vivienda. Un alquiler asequible y proporcional a los ingresos que percibe en estos momentos.
- Condonación inmediata de la deuda.
- Que el Ayuntamiento del municipio, inste al gobierno a aprobar la dación en pago, y que a su vez se comprometa a evitar los desalojos por causas económicas o realojar a las familias afectadas y actúe de forma decidida en apoyo de la familia afectada.
Desde la PAH hacemos un llamamiento a toda la ciudadanía para que venga a dar apoyo yevitar que la Kutxa los eche de su casa.
Tenemos que ser much@s. Hemos de ser fuertes y solidari@s. No dejarnos amedrentar y estar más unid@s que nunca.
CONVOCATORIA:
Jueves 2 de Junio a las 8:30h, c/ Duque de Tetuán número 3 de Montcada i Reixac
(Desde Barcelona, Renfe desde Passeig de Gracia, parad Montcada)
Ven el  2 de Junio con tus amig@s y  vecin@s! Juntos sí podemos!
+info:
Tel. de contacto con prensa: 677 66 27 56
Es llegeixen la meïtat dels punts de l’Acampada de Terrassa [aquestes estan apuntades en el document de Terrassa, no en l’acta] (que surten de la base dels de Barcelona, que ja vem llegir i pendre com a nostre) per tal de matitzar-los, modificar-los i fer-nos nostres. Surten algunes propostes al respecte:

1)      Congelar els impostos. à Es diu que això podria provocar que l’Ajuntament recaptés molt menys diners i que tindria conseqüencies. Arran d’aixo surt una segona proposta à Congelar els impostos només a jubilats i pensionistes.

A Barberà hi ha 1000 pisos buits. Tothom hauria de poder tenir dret a vivenda.

Barberà Promocions ara es privada. Està acomiadant gent. Barems “particulars”.

El nou institut ja hauria d’estar fet. Quan estarà?

= amb la nova escola (Marta Mata).

A França es jubilaven amb 60 i es va voler posar que es jubilesin amb 62 i van haber grans mobilitzacions. Allí el salari mínim interprofessional es el doble que a Espanya (1321 eur a França, 600eur a Espanya à http://www.salariominimo.es/).

Si tots treballessim menys hores, més gent podria treballar (això ja es va fer a França i es va aconseguir que l’atur gairebé desaparesques, reduïnt-lo en 1,5 milions de persones).

Exemple:
1 persona à 40h à 1000eur.

1 persona à 20h à 800eur.
1 persona à 20h à 800eur.

El salari hauria de ser proporcional a la possibilitat real de pagar un lloger o hipotèca.

Reduir de nou els anys de cotització per podrer cobrar la pensió (a diferencia del que acaba de pasar).

Comerç Just. Les petroleres controlen la producció de cereals. No hem de afavorir el consum en multinacionals. Afavorir cooperatives i comerç urbà, ja que el problema no es tant on l’han fabricat, sinó qui ens al ven [exemple: es difícil –o impossible- comprar un ordinador fabricat a Espanya, però si que podem comprar a la botiga d’informàtica del nostre barri -comerç urbà- en comptes de comprar-ho al Media Markt -multinacional-].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada