Acampada BDV: ACTA ASSEMBLEA GENERAL 29/05/2011

divendres, 3 de juny del 2011

ACTA ASSEMBLEA GENERAL 29/05/2011

Assistents: Barberà del Vallès
Espai: Plaça de la Vila

INTRODUCCIÓ A CÀRREC D’UN COMPANY SABADELLENC QUE VA VIURE EL DESALLOTJAMENT DE PLAÇA CATALUNYA (Bcn):

* Petit incís del moderador: “S’ha trencat la burra”, no disposem de generador.

- El company de Sabadell comenta la duresa de l’experiència viscuda durant el violent desallotjament patit a Barcelona. Van afrontar la situació, malgrat la por, amb molta força interna, la força de TOTS, canalitzada i continguda per tal de lluitar dignament i resistir pels nostres drets.
  Comenta la violència indiscriminada que els antidisturbis van fer servir, la contundència dels atacs amb dispars de pilotes, fins i tot als furgons d’equips mèdics. Esmenta que només un petit grup es va negar a actuar segons les ordres rebudes. * Aplaudiment.
   Esmenta que l’operació de neteja va ser en realitat de destrucció de tot tipus de material dels Indignats: ordinadors, pantalles, material audiovisual... TOT.
   Ens informa que el ferit més greu es troba estable.
   Finalitza la seva intervenció agraint el suport incondicional de la gent: “Els pals així fan menys mal”. Convida tothom a consultar les diverses webs per tal de seguir informats i continuar participant.

0. PRESENTACIÓ:

ORDRE DEL DIA:

1. ACTIVITATS/VALORACIÓ.
2. TORN LLIURE DE PARAULA.
3. CONTINGUTS.
4. COORDINACIÓ ALTRES ACAMPADES.
5. FUTUR – CONTINUÏTAT.
6. PROPOSTES.


1. ACTIVITATS I VALORACIÓ:

-       Superació de la confrontació Acampades Barberà i Barcelona- Celebració Barça: Cap incident a destacar. Tot tranquil i amb respecte.
-       Les autoritats locals de Barberà van tallar part de Dr. Moragas durant la celebració a la nit. Agraïment.
-       Tenim el suport i contem amb la participació de més gent.
-       Dissabte: Cercavila al matí (convidem als mossos a l'acampada) i a Barcelona coordinació de les assemblees dels diferents municipis de la província.
-       Esmorzars, dinars i sopars populars.
-       Diumenge: mercat d'intercanvi i taller de maquillatge pels infants.
-       Valoració global: NO ESTEM SOLS, ANEM TOTS A UNA!
2. TORN LLIURE DE PARAULA:

-         Agraïment als aficionats del Barça a Barcelona. Molts d'ells es van afegir a l'acampada. Aplaudiment.
-         “Si el veinte por ciento de votantes estuviera aquí...¿mandarían los mismos?”
-         Es demana un canvi constitucional, un debat al carrer per tal de demanar medis a l'ajuntament.
-         Hem d'estar preparats per a tot tipus d'excuses que voldran dividir-nos. Unió de municipis. Televisió = Manipulació. L'objectiu es millorar DRETS, millorar LA VIDA DE TOTS.
-         Emoció col·lectiva de la reacció a Madrid: “Todos somos Barcelona”, “Si Barcelona no tiene miedo, Madrid no té por”.
-         Demanar continguts- visita a Bcn. Coordinació Vallés.
-         ANTISISTEMA? Concepte no despectiu. El sistema és l'enemic, hipoteca el nostre futur, acumula riquesa fictícia d'ordre mundial. Vivim en una economia de ficció (g-7, g-8, g-20...), en una gran mentida (“cortoplacismo de los bancos y las grandes finanzas”) i en una caiguda de valors. Tot ens porta a una REVOLUCIÓ MUNDIAL: el sistema està esgotat per manca de recursos. Anem encertats. Desmitificació del treball com a terme a on perdem les nostres vides. Crear una base de reflexió: treball, creixement econòmic i consumisme ens porten a la destrucció del planeta. Dir PROU: “AUTOGESTIÓN”. Negació de la violència com a estratègia: ACCIÓ DIRECTA NO VIOLENTA.
-         Concepte de TREBALL: no com a rendiment productiu, com a força de creació de les nostres vides.
-         Falta Ràdio Barberà.
-         Indignació contra els presents per votar a les eleccions i relació de l'atur contra immigració?????? Vot en blanc*
-         Aclariment: tots som immigrants, tots som GERMANS. Moment de confusió-tensió-calma.
-         El sistema capitalista no funciona. Alternatives: AUTOGESTIÓ, TRUEQUE. Ex: Marinaleda.
-         Trencament de normes del torn de paraula i del respecte mutu. Es demana calma i UNIÓ.
-         El capitalisme com a explotador dels obrers i creador de la globalització i individualisme. Les grans multinacionals s'han menjat el petit comerç.
-         Manca d'educació social: “AUNAR OPINIONES que están por pulir, pedagogía para todos, acabar con falsos mitos y falsas dualidades para llegar a un futuro feliz”.
-         Aclariment del moderador:*Vot en blanc: benefici pels partits majoritaris.

3. CONTINGUTS:

-         Setmana temàtica (xerrades, debats): Dilluns i dimarts economia, dimecres sanitat (20:30 protesta per retallades), dijous educació, divendres laboral i vivenda (afectats per la hipoteca). Es concretarà a la finestra o al punt d'informació tant els horaris com els especialistes que vinguin.
-         Treballar la CONVIVÈNCIA en comissió de continguts: “falsos mitos”. Es treballarà com a activitat un dia en concret.
4. COORDINACIÓ:

-         Barcelona: Assemblea Barris i Municipis (22 aprox. Representats). S'espera més participació al futur per tal de CANALITZAR LA FORÇA EN UN CIRCUIT COORDINAT AMB CONTINUÏTAT= XARXA DE COMUNICACIÓ. Va ser un primer contacte amb altres municipis i barris i un intercanvi d'experiències, coneixements i propostes de problemes locals. Voluntat de UNITAT; LLUITA DEL VALLÈS.
-         La informació i material treballat sobre el FORO D' INDIGNATS es pa perdre al desallotjament de Bcn: es va llençar tot a la deixalleria. Material perdut.
-         El proper dissabte hi ha Assemblea de Barris i Municipis. S’espera una dinàmica més definida cap a la direcció correcta.
-         Estructuració del Vallès Occidental (Sabadell-Terrassa i altres).
-         Valoració/Conclusió: CREAR XARXA, tenim molta força. Autocrítica: h ha molta feina a fer però NO ESTEM SOLS, BARBERÀ MOLT BÉ!, s’ha de continuar per fer realitat aquest gran projecte social. ÀNIMS! Fins al 19 de juny que serà la concentració a Barcelona.

5. FUTUR I CONTINUÏTAT:

-   S’obre un nou torn de paraula, es convida al debat i a la participació activa mitjançant també la bústia del punt d’informació.
-   Valoració del treball dels Indignats Bdv. Agraïment. Importància de mantenir les assemblees com a punt primordial pel contacte i debat entre els ciutadans.
-  Continuïtat: qüestionament del futur. Estem integrats en altres indignats. S’informarà del CALENDARI DE MOBILITZACIONS FINS AL 19 DE JUNY.
-    Diversitat d’idees però sentiment col·lectiu d’ INDIGNATS.

6. PROPOSTES:

-  Necessitem recolzament, ajuda i col·laboració de tothom per la setmana temàtica. Es convida per participar en infraestructura i diferents comissions.
-   Importància del 19 de juny, més enllà hem de plantejar una CONTINUÏTAT REAL.
-    COORDINACIÓ AMB ALTRES ASSEMBLEES.
-  Demà retirada de 150 euros, 1,50, 15 cèntims... dels bancs com a acte simbòlic de solidaritat d’ indignats.
-  Es demana tota la col·laboració per omplir carències, buits i activitats pendents.  

Fi de l’Assemblea.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada